Škola nogometa NK Ivančice odlična na turniru u Zaboku

2. Zimski dvoranski cup "Rudar 2020."
Djeca Ivančice odlična na turniru u Zaboku!

U organizaciji NK Rudar DZ u Gradskoj sportskoj dvorani održan je 2. Zimski dvoranski cup pod nazivom “Rudar 2020.”. Zabočkom sportskom dvoranom u dva je dana prodofeliralo petstotinjak mladih nogometaša kategorija limača, zagića, mlađih pionira i pionira, među kojima je bilo i nekoliko djevojčica, koje su se ravnopravno nosile s dječacima. Jedna od njih bila je i nogometašica mlađih pioniora Dinama iz Jakovlja, Dora Bezik, koja je ozbiljna konkurirala za nagradu najboljeg igrača turnira. Ukupno je nastupilo 47 ekipa iz Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Varaždinske županije te iz Grada Zagreba.

Turnir je počeo u subotu, utakmicama limača i pionira. U konkurenciji limača najviše je uspjeha imala Ivančica iz Ivanca koja je u finalu s 3:1 slavila protiv vrlo dobre Stubice. Vrlo dobar dojam ostavila je i Pregrada 2 koja je u utakmici za 3. mjesto savladala Rudeš. Ivančica je u svojim redovima imala i najboljeg igrača Jakova Brežnjaka, kao i najboljeg vratara Adama Gašparića, dok je sa 6 golova najbolji strijelac bio Nikola Maljković iz Rudeša.

Domaćin slavio u konkurenciji pionira 

U konkurenciji pionira slavili su pioniri Rudara DZ, koji su za ovu prigodu imali ime Rudar-ljubičasti. U sjajnom zagorskom finalu “ljubičasti” Nenada Kovačić tek su nakon penala s 2:1 slavilil protiv Radoboja, kojeg je vodio bivši poznati vratar Tomislav Pelin. Treće mjesto pripalo je ekipi Lučko plavi koja je s 3:0 slavila protiv zabočke Mladosti, koja je također vrlo dobro odigrala turnir. Pobjednička momčad u svojim je redovima imala najboljeg igrača Gabrijela Kolara-Kovačića i najboljeg vratara Leonarda Soveca, dok je sa šest golova najbolji strijelac bio Dominik Salajster iz ekipe Lučko plavi.

Kod zagića slavlje Dinamo, koje je s 2:1 slavilo protiv Ivančice iz Ivanca. U utakmici za 3. mjesto Rudar DZ slavio je protiv Bubamare s istim rezultatom. Najbolji igrač u kategoriji Zagići je Sven Vincek-Harjač je igrač NK Ivančice iz Ivanca, pehar za najboljeg vratara osvojio Lovro Vuzem iz Dinama, dok je s pet golova najbolji strijelac bio Marko Maras iz Bubamare.

I na kraju, u konkurenciji mlađih pionira što se ekipa tiče gledali smo reprizu finala zagića. I ovdje je uspješniji bio zagrebački Dinamo, koji je slavio s 1:0, a istim je rezultatom Dinamo iz Jakovlja u u utakmici za 3. mjesto savladao Pregradu. Najboljim igračem turnira u konkurenciji zagića proglašen je Luka Rubinić, dok nam najbolji vratar Siniša Hrgar i s pet golova najbolji strijelac Teo Martinčević, dolaze iz Ivančice. I dok su nam vrijednosti Dinama poznate, ugodno je iznenadila Ivančica iz Ivanca, koja je odnijela pobjedu kod limača, a u finalima zagića i mlađih pionira ravnopravno se nosila s Dinamom.

– Turnir je iznenađujuće kvalitetan, jedan od najjačih na kojima su bili. Zadovoljni smo rezultatima, jedno prvo i dva drugo mjesto u ovoj konkurenciji lijepi su uspjeh. Puno ulažemo u omladinski pogon, imamo osam selekcija u klubu, dobro se radi i rezultati pomalo stižu. Već neko vrijeme surađujemo s Rudarom DZ, s kojim smo u zaista prijateljskim odnosima. Nastupili smo i na ljetnom turniru, a odigravamo i prijateljske utakmice – riječi su trenera mlađih pionira Ivančice, Ivice Cikača, koji je vodio i pobjedničku momčad limača.

– Zadovoljni smo kvalitetom turnira,nastupilo je čak 47 momčadi. Ujedno smo bili najuspješniji od zagorskih momčadi. Dinamo i Ivančica očekivano su se pokazali u najboljem izdanju. Mislim da je uz kvalitetu nogometa i organizacija turnira bila na zavidnom nivou – riječu su voditelja omladinskog pogona Rudara DZ, Nenada Kovačića.

Limači

Četvrtfinale:

Rudeš – Klanjec 2 2:0

Radoboj – Pregrada 2 1:2

Stubica – Rudar DZ 2:0

Pregrada 1 – Ivančica 1:2

 

Polufinale:

Pregrada 2 – Stubica 2:3 p (0:0)

Rudeš – Ivančica 0:3

 

Za 3. mjesto: Pregrada 2  – Rudeš 2:1

FINALE:  Stubica – Ivančica Ivanec  1:3

 

Konačni poredak:

1. Ivančica Ivanec (Gašparić, Strelec, Mesec, Surjak, Brežnjak, D. Kunalić, A. Kunalić, Habek, Kučej, Golub, trener: Ivica Cikač)

2. Stubica (Barić, Peštaj, Novak, Stranić, Kelava, Mirt, Landripet, Zebec, Horvat, Ljubić, Vojaković-Drempetić, trener: Davor Glavač)

3. Pregrada 2 (Šlogar, Hrestak, Zdolc, Jakopić, Burić, Kozjak, Hrženjak, Antonić, trener: Luka Kantolić)

4. Rudeš (Bizović, Maljković, Kipa, Poljski, Islamović, Gašparić, Pavić, Ljuština, Vidović, trener: Čedo Čakmar)

Najbolji igrač: Jakov Brežnjak (Ivančica Ivanec)

Najbolji strijelac: Nikola Maljković (Rudeš) 6 golova

Najbolji vratar: Adam Gašparić (Ivančica Ivanec)

 

Pioniri

Četvrtfinale:

Rudar bijeli – Mladost Z 1:2

Rudar ljubičasti – Lučko bijeli 1:0

Lučko plavi – Ivančica 2:0

Zagorec VT – Radoboj 0:2

 

Zagići

Četvrtfinale:

Bubamara – Ivančica Ivanec 2 2:0

Ivančica Ivanec 1 – Pregrada 1 1:0

Rudar DZ – Zagorec VT 2:0

Dinamo – Inter 1:0

 

Polufinale:

Ivančica Ivanec 1 – Rudar DZ 5:1

Bubamara – Dinamo 0:1

 

Za 3. mjesto: Rudar DZ – Bubamara 2:1

FINALE: Ivančica Ivanec 1 – Dinamo 1:2

 

Konačni poredak:

1. Dinamo (Vuzem, Arambašić, Škorić, Markužić, Jerbić, Čolak, Gvozdenović, Kršnjavi, Oreščanin, Đurić, trener: Filip Kalamir)

2. Ivančica Ivanec 1 (Sever, Borovec, Križan, Martinčević, Harjač, Pintarić, Hranić, trener: Filip Šagi)

3. Rudar DZ (Šalković, Gregurić, Jurjec, Stražnik, Peroš, Bartolin, Bedeniković, Grabušić, Tretinjak, trenerica: Maja Gregurić)

4. Bubamara (Samardžić, Maras, Štajdohar, Moratto, Fofić, Gabriša, Veron, Golubić, trener: Slavko Fofić)

Najbolji igrač: Sven Harjač-Vincek (NK Ivančica)

Najbolji strijelac: Marko Maras (Bubamara) 5 golova

Najbolji vratar: Lovro Vuzem (Dinamo)

 

Mlađi pioniri

Polufinale:

Ivančica – Dinamo J 2:0 p (0:0)

Pregrada – Dinamo Z 0:5

 

Za 3. mjesto: Pregrada – Dinamo J 0:1

FINALE: Dinamo – Ivančica Ivanec 1:0

Najbolji igrač: Luka Rubinić (Dinamo)

Najbolji strijelac: Teo Martinčević (Ivančica) 5 golova

Najbolji vratar: Siniša Hrgar (Ivančica)

 

Konačni poredak:

1. Dinamo (Jakšić, Granić, Rubinić, Šapina, Martić, Biličić, Perić, Jovanović, Čalekić, Abramović, Al Issa, Novosel, trener: Branko Sladović)

2.Ivančica Ivanec (Hrgar, Vugovečki, Habek, Bencek, Lončar, Varga, Jug, Hojsak, Martinčević, trener: Ivica Cikač)

3. Dinamo J (Zorko, Kočnar, Svetec, Bezik, Šarić, Halambek, Coha, trener: Kristijan Pilski)

4. Pregrada (Karažija, Hajdinjak, Vincelj, Jurak, Zubak, Kolarec, Kozjak, Dar. Lovrenščak, Dav. Lovrenščak, trener Mario Vincelj)

Preuzeto sa: Zagorje.com


NK Ivančica Ivanec

NK Ivančica Ivanec je klub čiji temelji sežu od davne 1934. godine. Vrijednosti koje promičemo jesu fizička aktivnost i zdravlje koje postižemo u kontinuiranom radu s djecom i mladima. Danas u svojem trenažnom i igračkom procesu NK Ivančica konstantno ima oko 300 aktivnih igrača, od najmlađih početnika do najstarijih veterana. NK Ivančica je vrlo perspektivna sredina zadovoljnih igrača, roditelja i brojnih simpatizera čija budućnost je osigurana kvalitetnim vodstvom i brigom za sudionike.


Kontaktirajte nas

+385 98 200 744