NK Ivančica 1910. – 1930.

Pozadina-1120x741
Koliko već postoji igralište sadašnjeg NK Ivančica? Tko je donio prvu loptu u naš kraj?

Nogomet se od svih momčadskih športova na našim prostorima počeo prvi organizirano igrati, a među najstarijim klubovima na području sjeverne Hrvatske i Varaždinske županije je i naš ivanečki klub. Na prostoru današnjeg gradskog stadiona, prema najstarijim zapisima, igralište za bavljenje športom počelo se graditi odmah poslije 1. svjetskog rata. Tako zapisi govore da se nogomet igrao na današnjem terenu već 20-ih godina prošloga stoljeća, a na terenima su uređene i sprave za gimnastiku (gombanje) kao što su bile preča i konj za preskoke te užad za penjanje. Od športova  s loptom zapisi govore da se najviše upražnjavalo igranje nogometa  te  hazena (rukomet na nogometnom igralištu – preteča današnjeg rukometa) te neke vrste odbojke.

Prvu loptu u Ivanec (i Varaždin) donio je poznati ivančan, pravnik Bruno Štajner (Županić)  iz Češke  oko 1910. godine. Na taj način se rekreativno upražnjavala potreba za športom do 30-ih godina (na istom mjestu gdje je i danas igralište NK Ivančica) kada su tada najpoznatiji Ivančani osjetili potrebu  za  osnivanjem nogometnog kluba kako bi se mogli  uključiti  u redovna takmičenja.


NK Ivančica Ivanec

NK Ivančica Ivanec je klub čiji temelji sežu od davne 1934. godine. Vrijednosti koje promičemo jesu fizička aktivnost i zdravlje koje postižemo u kontinuiranom radu s djecom i mladima. Danas u svojem trenažnom i igračkom procesu NK Ivančica konstantno ima oko 300 aktivnih igrača, od najmlađih početnika do najstarijih veterana. NK Ivančica je vrlo perspektivna sredina zadovoljnih igrača, roditelja i brojnih simpatizera čija budućnost je osigurana kvalitetnim vodstvom i brigom za sudionike.


Kontaktirajte nas

+385 98 200 744