Četiri pobjede i remi za uvjerljiv prolazak skupine.

Mlađi pioniri Ivančice četvrti na turniru u Ljutomeru

LJUTOMER SLOVENIJA
Turnir u Apačima U13
Četiri pobjede i remi za uvjerljiv prolazak skupine!

Dobni uzrast U13 nastupio je u subotu na međunarodnom nogometnom turniru “Ljutomer 2019” koji se održavao u Športskoj dvorani osnovne škole u Ljutomeru.

Ivančani su nastupali u skupini B sa Međimurskim igračima, koje redom čine igrači NK Međimurja iz Čakovca. Uz njih tu su još bili slovenski sastavi NK Odranci, NŠ Gorišnica Korant te domači NK Ljutomer.


Prva utakmica igrana je protiv kasnijeg osvajača turnira. Ta se utakmica može podijeliti na dva dijela, prvi kojim su dominirali Međimurci te stekli prednost od 2-0 te onaj drugi u kojem su daleko bolja momčad bili ivanečki nogometaši koji su se pogotcima Davida Varge i Matije Juga uspjeli vratiti iz rezultatskog minusa. Valja reći kako su u ovoj, sigurno ponajboljoj utakmici turnira Ivančani mogli uzeti i sva tri boda.

Druga utakmica igrana je protiv NŠ Ljutomer, a ponovno je već u samom početku NK Ivančica imala rezultatski minus iako je bilo očito da se radi o kvalitetnijoj momčadi. Do kraja susreta ivančani su uspjeli postići tri pogotka, od kojih su dva djelo Nikole Ravlića a jednog je ponovno pridodao vrlo dobar Matija Jug.

U trećoj utakmici suparnik Ivančana bili su njihovi vršnjaci iz NK Odranca. Iako je već taj susret odlučivao o direktnom prolazu u drugi krug NK Ivančica je dvama pogotcima Nikole Ravlića rutinski došla do nova tri boda.

Posljednji susret skupine igran je protiv NK Gorišnice Korant. Ovaj put se u ivanečkom sastavu istaknuo Erik Bencek koji je sa dva pogotka te asistencijom riješio pitanje pobjednika.

Slijedila je polufinalna utakmica protiv NŠ Meteorplast u koju je NK Ivančica ušla silovito te već u prvim minutama stvorila nekoliko stopostotnih prigoda koje nažalost nisu bile realizirane. U jeku ivanečke dominacije u susretu se svojim odlukama sve više počeo isticati slovenski sudac čije su odluke do ludila dovodile navijače pa i naše nogometaše. Vrhunac polufinala nažalost bio je trenutak u kojem je zbog prigovora isključeno ‘pola’ ivanečke momčadi, a tom je odlukom praktički u ruke predao finalnu utakmicu domačem sastavu koji je slavio sa 3-0.


Pred nama je bila još utakmica za treće mjesto koja umalo da nije ni odigrana zbog konstantnog mijenjanja pravila turnira. Zanimljivo je kako su pravila promijenjena od strane organizatora na preporuku suca tako da je naposlijetku odlučeno kako igrači isključeni u ranijim utakmicama nemaju više pravo nastupa. Naravno, bilo je ovo opet na štetu NK Ivančice.

Naposlijetku, nakon dugotrajnih dogovaranja na relaciji organizator-sudac krenula je i utakmica u kojoj je unatoč svemu ivanečki sastav bio daleko bolja momčad, ali zbog nedostatka koncentracije u samoj završnici susret je završio 0-0. Slijedilo je izvođenje kaznenih udaraca u kojoj su sretniji i spretniji ipak bili nogometaši NK Korant Gorišnica.

Tako je NK Ivančica nakon vrlo jakog turnira u Varaždinu jos jednom osvojila četvrto mjesto. Spomenimo i kako je Nikola Ravlić bio najbolji strijelac momčadi, te je nakon Varaždina, gdje smo imali najboljeg golmana turnira Erika Miletića, uslijedilo još jedno lijepo individualno priznanje.

Momčad NK Ivančice koja je igrala na turniru: Erik Miletić, David Varga, Nikola Friščić, Nikola Ravlić, Matija Jug, Roko Lončar, Erik Bencek, Saša Šmintić i Siniša Hrgar.


NK Ivančica Ivanec

NK Ivančica Ivanec je klub čiji temelji sežu od davne 1934. godine. Vrijednosti koje promičemo jesu fizička aktivnost i zdravlje koje postižemo u kontinuiranom radu s djecom i mladima. Danas u svojem trenažnom i igračkom procesu NK Ivančica konstantno ima oko 300 aktivnih igrača, od najmlađih početnika do najstarijih veterana. NK Ivančica je vrlo perspektivna sredina zadovoljnih igrača, roditelja i brojnih simpatizera čija budućnost je osigurana kvalitetnim vodstvom i brigom za sudionike.


Kontaktirajte nas

+385 98 200 744