Početak sezone 2019/20

SJAJAN START IVANEČKE ŠKOLE NOGOMETA

Mlade selekcije NK Ivančice
Mladi igrači u školi nogometa NK Ivančice novu sezonu otvorili sa 3 pobjede i 2 neriješena rezultata.

Nakon 6 godina mukotrpnog rada ( od 2013. godine ) kada je u potpunosti promijenjena strategija rada NK Ivančica u kojoj je kao glavni cilj i smisao postojanja kluba postavljen rad s mladima i to prvenstveno sa područja  bivše općine Ivanec ( Ivanec, Lepoglava, Maruševec, Bednja, Klenovnik, Donja Voća – zapadni dio Varaždinske županije ) konačno  u sezoni 2019/2020 naš klub ima sve selekcije mladeži od početnika do juniora što u Hrvatskoj, od cca 1500 klubova, ima samo cca  10 % klubova. U ivanečkoj školi nogometa sa selekcijama prednatjecatelja U-9, početnika U-11, mlađih pionira U-13, pionira U-15, kadeta U-17 i juniora U-19 pod paskom Uprave kluba  i Šefa stručnog stožera ( Friščić ) radi 7 trenera ( Šagij, Kokotec, Cikač, Rešetar, Mendaš, Božak i Andreić ) koji u programu svakodnevnog rada imaju 132 mlada igrača koji igraju u 1. NL HNS-a SREDIŠTE SJEVER ( prvi  i drugi rang natjecanja u državi ) sa najboljim i najkvalitetnijim klubovima sjeverne hrvatske ( Varaždin, Slaven-Belupo Koprivnica, Međimurje Čakovec, Bjelovar, Đurđevac, Virovitica, Slatina, Orahovica … ).

Ovog vikenda počela su takmičenja mladeži u 1. NL gdje su naši mladi igrači sezonu otvorili sjajno  sa 3 pobjede i 2 neriješena rezultata. Kao prvi su na odlično pripremljenom igralištu u Klenovniku ( nedostatak pomoćnog terena u Ivancu ) startali naši početnici ( U-11 ) koji su u lijepoj utakmici remizirali s NK Radnik-Križevci rezultatom 3:3 poluvrijeme 2:1. Unatoč vodstvu Ivančice rezultatom 3:1 tri minute prije kraja gosti su spretno i sretno uspjeli izjednačiti. Golove za našu momčad postigli su Leon Glasnović i Noa Kučej (2).

Istovremeno su protiv istog kluba u Ivancu na gradskom igralištu igrali naši mlađi pioniri koji su u odličnoj utakmici početno vodstvo gostiju odličnom igrom u drugom poluvremenu uspjeli preokrenuti golovima Tea Martinčević te su došli do potpuno zaslužene pobjede rezultatom 2:1.

U trećoj utakmici ove subote igrali su naši pioniri koji su u čvrstoj utakmici protiv NK Radnik-Križevci remizirali rezultatom 1:1. Nakon što su naši igrači poveli u prvom poluvremenu,a strijelac je bio Gabriel Pavlina u 10 minuti gosti su uspjeli izjednačiti i zasluženo nose bod u Križevce.

Drugog dana ovog vikenda ( nedjelja ), u Ivancu su gostovala dva eminentna seniorska trećeligaša koji su po žestokoj vrućini ( utakmice su se igrale od 10,00 do 13,30 sati ) morali priznati pobjede naših mladića. Kadetska selekcija našega kluba u vrlo kvalitetnoj igri obje momčadi uspjela je pobijediti goste iz Murskog Središča NK Rudar rezultatom 2:1. Nakon početnog vodstva fizički jači igrači Rudara morali su teren napustiti pognute glave jer su naši igrači došli do pobjede lijepim golovima Josipa Đure u 40 minuti te Filipa Kolarića  u 49 minuti.

U petoj utakmici mladeži proteklog vikenda NK Ivančica je pod vodstvom Šefa stručnog stožera D. Friščića i trenera D. Božaka nakon 9 godina uz kadete izvela na teren i svoju juniorsku selekciju  koja je za protivnika imala juniore Poleta iz Svetog Martina na Muri koji su za tu utakmicu bili pojačani sa tri prvotimca seniorske momčadi jednog od najjačih, najboljih i najbogatijih klubova sjeverne hrvatske. U sjajnoj utakmici jakog tempa po nevjerojatnoj vrućini ( “točno u podne” ) naši juniori uspjeli su pobijediti velikog favorita rezultatom 4:2.

U prvom poluvremenu terensku dominaciju gostiju brzim kontrama i golovima odličnih Piskača i Varge naši igrači pretvorili su u vodstvo od 2:0. Tu vrijedi istaći nekoliko odličnih obrana našeg golmana Stolnika kao i da su pred gostujućim vratarem oči u oči bili Piskač i Martinčević, ali nisu uspjeli postići golove i povećati rezultat. U zadnjih nekoliko minuta prvoga poluvremena gosti su izrazitu tjelesnu visinu i dominaciju u snazi ipak uspjeli pretvoriti u izjednačenje te je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 2:2. Nakon nužnog odmora u drugom dijelu utakmice po najžešćoj vrućini gosti su osokoljeni izjednačenjem u nekoliko zadnjih minuta prvog poluvremena krenuli po “sigurnu” pobjedu te su našim fizički slabijim igračima nametnuli iscrpljujući tempo, nisu birali sredstva te su počeli igrati i vrlo oštro pa čak i grubo.

Punih 30 minuta opsjedali su naš gol na kojemu je briljirao izvrsni Videc ( ušao u drugom poluvremenu ) te je u 3-4 navrata bravurozno spriječio vodstvo gostiju. Nakon što su sve to izdržali naši  igrači su u zadnjih 10-15 minuta pronašli dodatnu snagu jer u jakom tempu trošili su se i gosti a cilj nisu postigli te su žestoko napali i opet smo preuzeli inicijativu stvarajući opasne prilike pred gostujućim vratarem. U 88. Minuti kada je izgledalo da će utakmica ipak završiti neriješeno vrlo grubi start na izvrsnom Osmanoviću odlični sudac okarakterizirao je udarcem sa 11 m kojega je u naše vodstvo pretvorio Marget Piskač svojim drugim pogotkom. Naravno da su šokirani gosti krenuli na sve ili ništa, jurnuli su u napad, izgubili su loptu koju je nakon sjajnog centaršuta u našu pobjedu udarcem glavom pretvorio odlični Patrik Varga svojim također drugim pogotkom.

Kod ove utakmice vrijedi istaći da oni koji su bili na njoj ne mogu požaliti jer su vidjeli jednu izuzetnu utakmicu kakva se rijetko viđa u tim rangovima. Nekoliko prvotimaca Ivančice i Poleta dalo je veliki štih toj utakmici koju je na sreću sudio jedan od najboljih i najtalentiranijih članova Zbora sudaca ŽNS Varaždin ( sudac 3. HNL ) Jasmin Horvat, a na čije suđenje baš nitko nije imao niti jednu primjedbu. O kakvoj se težini utakmice radilo govori čak 7 žutih kartona preborbenim igračima, kojih u toj utakmici nije nedostajalo. Obzirom da je to posebno za naš klub značajna utakmica ( juniori i kadeti nakon 9 godina ) vrijedi istaći sve igrače koji su nastupili. Ivančica: Stolnik Niko ( od 46. Videc Mateo ), Kramar Patrik, Hehet Antonio, Friščić Matija, Vuglač Leon, Martinčević Elvis, Božinić Karlo, Osmanović Mihael, Varga Patrik, Bochl Adrian ( od 46. Hehet Matteo ), Piskač Marget.

U 2. kolu slijedeće subote ( 07.09. ) naše selekcije U11, U13 i U15 gostuju protiv svojih vršnjaka u Bjelovaru dok u nedjelju ( 08.09.) igraju naši kadeti i juniori u Štefancu protiv NK Međimurje Čakovec.


NK Ivančica Ivanec

NK Ivančica Ivanec je klub čiji temelji sežu od davne 1934. godine. Vrijednosti koje promičemo jesu fizička aktivnost i zdravlje koje postižemo u kontinuiranom radu s djecom i mladima. Danas u svojem trenažnom i igračkom procesu NK Ivančica konstantno ima oko 300 aktivnih igrača, od najmlađih početnika do najstarijih veterana. NK Ivančica je vrlo perspektivna sredina zadovoljnih igrača, roditelja i brojnih simpatizera čija budućnost je osigurana kvalitetnim vodstvom i brigom za sudionike.


Kontaktirajte nas

+385 98 200 744