Turnir u Lepoglavi

Ivančica najbolja veteranska momčad 16. izdanja turnira u Lepoglavi

Na turniru je sudjelovalo 30 seniorskih ekipa i 15 veteranskih momčadi.
Lepoglava – Seniorska momčad Hudek Trgotrans iz Biljevca i veteranska NK Ivančice pobjednici su 16. otvorenog zimskog turnira u malom nogometu „Lepoglava 2020“ koji je u nedjelju navečer završen u Lepoglavi.

Veterani NK Ivančice na turniru u Lepoglavi ušli u polufinale veteranskog dijela turnira pobijedivši u četvrtfinalu prošlogodišnjeg pobjednika ovog turnira, momčad ŠUG Šemnica sa 4:1, odigravši malonogometnu obranu iz udžbenika na krilima najboljeg strijelca dosadašnjeg dijela turnira,  neuništivog “mladića” – 49. godišnjeg Nedjeljka Lončara. Zahvaljujući fantastično odigranoj obrani, prošlogodišnji pobjednik je još i dobro prošao, jer su naši igrači imali još nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka.


No krenimo redom, veterani NK Ivančice su svjesno prepustili inicijativu protivniku koji je u prosjeku barem pet-šest godina mlađi od naše ekipe, te čekali priliku iz “brze” kontre nakon greške protivnika. Jedna takva prilika dogodila se sredinom prvog dijela kada je Nedjeljko Lončar kreuo od centra sam prema golmanu, no nije ga uspio savladati. Na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom 0:0, a onda je krenulo drugo poluvrijeme iz snova za ivanečke nogometaše. Najprije je nakon brzo i točno odigrane akcije za 1:0 zabio Danijel Varga. Ubrzo zatim momčad ŠUG Šemnice kreće sa golmanom igračem što im se baš i nije isplatilo, budući da za ivanečku ekipu igraju mahom prekaljeni igrači malog nogometa sa nemalim brojem osvojenih turnira. Upravo zahvaljujući obrani na kojoj su u vrijeme najboljih dana temeljili svoju igru u postavu: Kristijan Marđetko, Danijel Varga, Kristijan Kljunić, Ivan Bistrović, Ivica Surjak, pojačani sa dugogodišnjim kapetanom i legendom margečanskog nogometa Danijelom Kozulićem “Dančom”, te čovjekom sa haubicom u nogama Miroslavom Mendašom Čmelom”.


Veterani NK Ivančice su vrlo dobro postavljenom obranom uspijevali odoljeti napadima protivničkih igrača, a nakon toga preciznim loptama u polukontrama i kontrama, te zahvaljujući koncentraciji u završnici još tri puta uspjeli matirati gostujućeg golmana. Najprije je za 2:0 i 3:0 zabio Nedjeljko Lončar, zatim je nakon prekršaja sa sedam metara protivnik smanjio na 3:1. No ubrzo zatim, nakon solo akcije i prodora sa svoje polovice do gostujućeg šesterca, je znalački zabio Ivan Bistrović za konačnih 4:1. U polufinalu naši veterani NK Ivančice igraju vječiti derbi protiv veterana NK Lepoglava za ulazak u finale lepoglavskog turnira.

Slike preuzete sa: eivanec.com




NK Ivančica Ivanec

NK Ivančica Ivanec je klub čiji temelji sežu od davne 1934. godine. Vrijednosti koje promičemo jesu fizička aktivnost i zdravlje koje postižemo u kontinuiranom radu s djecom i mladima. Danas u svojem trenažnom i igračkom procesu NK Ivančica konstantno ima oko 300 aktivnih igrača, od najmlađih početnika do najstarijih veterana. NK Ivančica je vrlo perspektivna sredina zadovoljnih igrača, roditelja i brojnih simpatizera čija budućnost je osigurana kvalitetnim vodstvom i brigom za sudionike.


Kontaktirajte nas

+385 98 200 744